Wat is pilates?

Pilates is een training, waarbij het draait om stabiliteit, houding en focus op het lichaam en de geest. Daarnaast ben je jezelf gedurende training bewust van de controle over diverse lichaamsbewegingen. Pilates is een effectieve en actieve training, waarbij je spieren worden versterkt en je lichaamshouding wordt verbeterd. Lees meer over de voordelen van pilates en de verschillende pilates lessen bij SCULPT Power Pilates in Arnhem.

 

Wat zijn de voordelen van pilates?

Waarom is Pilates een effectieve en zeer gewaardeerde workout? Pilates rust op zes fundamentele principes: ademhaling, concentratie, centering, precisie en flow. De veelzijdigheid van Pilates-oefeningen, uitgevoerd op jouw eigen tempo, maakt het een toegankelijke training voor iedereen die streeft naar vitaliteit en energie. Daarbij biedt Pilates talrijke voordelen, waaronder:

  • Verbetering van de algehele conditie
  • Bijdrage aan een verbeterde lichaamshouding
  • Bevordering van vitaliteit en energieniveau
  • Versterking en verlenging van spieren

 

Verschillende pilates lessen

Reformer Pilates
Reformer Pilates, een variant van de traditionele pilatesmethode, legt de focus op flexibiliteit, balans, stabiliteit en lichaamsbewustzijn. Hierbij maak je gebruik van een apparaat genaamd de reformer, vergelijkbaar met een verschuifbare kar, die ondersteuning biedt bij de oefeningen. De intensiteit van de oefeningen kan aangepast worden door verstelbare metalen veren aan de reformer toe te voegen.

Power Pilates
Bij Power Pilates werken we collectief aan het versterken van kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Onze lessen omvatten diverse oefeningen, zoals squats, planks, lunges en pliés, waarbij attributen zoals gewichten en weerstandsbanden geïntegreerd worden.

 

Wat moet je meenemen naar je pilates les?

Voor deelname aan onze pilateslessen wordt aangeraden om de volgende items mee te nemen:

  • Comfortabele sportkleding
  • Antislip sokken (bij Reformer Pilates)
  • Waterfles
  • Handdoek
  • SCULPT Power Pilates in Arnhem

 

SCULPT Power Pilates in Arnhem

Bij SCULPT Power Pilates staat persoonlijke aandacht centraal tijdens de lessen. Onze lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met opzet houden we de groepen klein, met maximaal negen deelnemers, om nauwkeurige uitvoering van de oefeningen te waarborgen. Als je geïnteresseerd bent in Power of Reformer Pilates, nodigen we je uit om een proefles te boeken en deel te nemen aan een van onze sessies.