Reformer Pilates

Reformer pilates is ontzettend populair en wij van SCULPT Power Pilates begrijpen maar al te goed waarom. De Pilates Reformer is een toestel, waarbij deelnemers aan de les verbluffende resultaten bereiken. De reformer kent eindeloze oefeningen, waarbij iedere spier in je lichaam wordt aangepakt. Na iedere pilates les voel je je fit en energiek. Ben je benieuwd naar Reformer Pilates lessen bij SCULPT Power Pilates in Arnhem? Lees dan snel verder.

 

Wat is Reformer Pilates?

Reformer Pilates is een variant op de traditionele pilates methode. Gedurende de lessen richten we ons op het verbeteren van je flexibiliteit, balans, stabiliteit en het bewustzijn van je lichaam. De oefeningen worden uitgevoerd met behulp van een apparaat, de reformer. Het apparaat lijkt op een glijdende kar en biedt ondersteuning bij het uitvoeren van de verschillende pilates oefeningen. De reformer kan worden vastgezet aan de gear, door middel van metalen veren. Hoe meer veren je aan het apparaat vastzet, hoe gemakkelijker de oefening zal zijn.

 

Verschillen Reformer Pilates en Power Pilates

Het grootste verschil tussen Reformer Pilates en Power Pilates is de sportattributen waarop de oefeningen worden uitgevoerd. Bij Power Pilates worden de pilates oefeningen op een mat uitgevoerd, terwijl bij Reformer Pilates gebruik wordt gemaakt van een apparaat. Gedurende de Power Pilates lessen draait het om kracht en uithoudingsvermogen, terwijl het bij Reformer Pilates draait om een sterke beheersing van lichaamsbewegingen.

 

Voordelen

Een Pilates les laat je energiek en fit voelen. Daarnaast brengt deze pilates methode verschillende voordelen met zich mee, waar wij van SCULPT Power Pilates in geloven. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van Pilates.

Full body training
Een pilates les is een full body training. Doordat er diverse sportattributen waaronder planken, boxen en touwen aan de reformer toegevoegd kunnen worden, zet je je armen, polsen, enkels, benen en voeten aan het werk.

Stimuleert lichaam en geest
Door de reformer oefeningen uit te voeren, wordt een specifieke beheersing van je lichaam gevraagd. Door op je eigen unieke tempo te bewegen, houdt je het bewegende deel van de reformer onder controle. Naast je lichaam, train je ook je geest door je bewuster te zijn van je lichaam en de beheersing hiervan.

Toegankelijk voor iedereen
Doordat je pilates oefeningen op je eigen tempo uitvoert, is het voor iedereen toegankelijk. Je leert gedurende de lessen een diepere connectie in je lijf te voelen. Daarnaast blijft pilates op ieder niveau uitdagend.

 

SCULPT Power Pilates Arnhem

Wil jij je fitter voelen en werken aan een betere lichaamshouding door middel van bewegingscontrole? Boek een proefles en ontdek de voordelen van Pilates bij SCULPT Power Pilates in Arnhem. Bij SCULPT staat persoonlijke aandacht en een juiste uitvoering van de oefeningen voorop. Naast groepslessen van minimaal 9 personen, kun je bij SCULPT ook terecht voor duo- en privélessen. Wij heten je van harte welkom bij onze pilates studio op de Rijnkade 40 in Arnhem.