Pilates

Pilates is een trainingsvorm waarbij aandacht wordt besteed aan lichaam en geest. Bij SCULPT Power Pilates kun je terecht voor diverse vormen van reformer pilates en power pilates, waarbij zowel groepslessen, duo lessen en privé lessen worden aangeboden. Het doel van de trainingen is om jouw lekker in je vel te laten zitten en dat je na het volgen van een van onze trainingen met een energiek gevoel naar buiten loopt. Benieuwd naar de diverse vormen van pilates? Wij van SCULPT vertellen je er graag meer over.

 

Verschillende trainingsvormen

Bij SCULPT Power Pilates kun je terecht voor diverse reformer-en power pilates lessen. Wij vertellen je graag meer over deze trainingsvormen.

Power Pilates
Gedurende de lessen Power Pilates werken we gezamenlijk aan kracht, je flexibiliteit en je uithoudingsvermogen. De oefeningen die tijdens de les aan bod komen zijn: squats, planks, lunges en pliés. Daarnaast werken we met verschillende attributen als gewichten en weerstandsbanden.

Reformer pilates
De lessen reformer pilates bevatten veel oefeningen uit de traditionele lessen. Naast deze oefeningen wordt er tijdens deze lessen gebruikgemaakt van een apparaat, dat een reformer wordt genoemd. De reformer is te vergelijken met een glijdende kar, die de ervaring versterkt, door voldoende weerstand en ondersteuning te bieden aan het lichaam.

 

Voordelen

Waarom is pilates een goede workout en zo ontzettend populair? Pilates richt zich op zes verschillende principes, waaronder ademhaling, concentratie, centering, precisie en flow. Doordat je de oefeningen kunt uitvoeren op je eigen tempo, is het een laagdrempelige workout voor iedereen die zich graag fit en energiek wil voelen. Daarnaast brengt de training enkele bijkomende voordelen met zich mee:

  • Verbeterd je conditie
  • Draagt bij aan een betere lichaamshouding
  • Laat je fitter en energieker voelen
  • Versterkt en verlengt je spieren

 

Lessen SCULPT Power Pilates

Tijdens de lessen bij SCULPT Power Pilates in Arnhem staat persoonlijke aandacht voorop. De lessen zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden. De lessen worden in kleine groepen van maximaal 9 personen gegeven, waardoor wij de juiste uitvoering van de oefeningen kunnen bewaken. Ben je nieuwsgierig geworden naar Power of Reformer pilates? Boek een proefles en neem deel aan een van onze pilates lessen bij SCULPT Power Pilates in Arnhem.